Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

~ Η 8 του Μάρτη - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - Αφιερώνεται σε Εκείνους τους Ανδρες, που Σέβονται, Εκτιμούν & Υπολείπτονται τις Γυναίκες και τις 365 Ημέρες, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (!)

~ Η 8 του Μάρτη - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - Αφιερώνεται σε Εκείνους τους Ανδρες, που Σέβονται, Εκτιμούν & Υπολείπτονται τις Γυναίκες και τις 365 Ημέρες, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (!)
~ Women are STILL often Paid Less, receive Lower Pensions & are Less Represented in Top Corporate Positions & Politics.
~ Well, Let us Talk about a NEW AGREEMENT / POLICY on "REAL Gender Equality", about what is being done, to Remedy this Crime.

~ " Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. " ~