Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

ΤΩΡΑ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΑΤΕ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ...


Οιδιπόδειο  Σύμπλεγμα
Το Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα στην Ψυχαναλυτική Θεωρία,  Αποτελείται από μια Oμάδα Ασυνείδητων (Απωθημένων) Ιδεών  και  Συναισθημάτων,
που Συγκεντρώνονται πάνω στην Επιθυμία της Απόκτησης του Γονιού του Αντίθετου Φύλου και της Εξόντωσης του Γονιού του Ιδίου Φύλου. 

 Τον όρο Εισήγαγε ο Σίγκμουντ Φρόυντ βασισμένος στον Mύθο του Οιδίποδα, ο οποίος, Χωρίς να το Γνωρίζει, Σκότωσε τον Πατέρα του Λάιο και Παντρεύτηκε τη Μητέρα του Ιοκάστη.

Σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόυντ το Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα, είναι Συχνό-Φυλογενετικό-Φαινόμενο το οποίο-ωστόσο- είναι Πηγή Έντονων Τύψεων στους Ανθρώπους.
Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είπε για τον μυθικό Οιδίποδα :

Αν η Μοίρα του μας Συγκινεί, είναι επειδή θα μπορούσε να ήταν και Δική μας Μοίρα, επειδή το Μαντείο έχει Επιτάξει πριν από τη Γέννησή μας, την ίδια Κατάρα για μας, όπως γι'Αυτόν.  

Για Όλους μας, Ίσως η Μοίρα, έχει Ορίσει να Στρέψουμε την Πρώτη-Σεξουαλική-μας-Παρόρμηση προς την Μητέρα    ΚΑΙ  γι'αυτό, μας Πείθουν τα Όνειρά μας…

Η Κλασσική Θεωρία Αναφέρει πως η Επιτυχής Επίλυση του Οιδιπόδειου Συμπλέγματος, είναι Επιθυμητή και είναι το Κλειδί των Σεξουαλικών Ρόλων και της Σεξουαλικής Ταυτότητας.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ έλεγε πως τα Αγόρια και τα Κορίτσια,  Αντιμετωπίζουν Διαφορετικά το Σύμπλεγμα, ως Αποτέλεσμα του Αγχους του Ευνουχισμού, που Περνάει το Αγόρι, καθώς και της Απογοήτευσης του Κοριτσιού, επειδή ΔΕΝ έχει Πέος.  - Επίσης ανέφερε πως :
η ΜΗ-Σωστή-Επίλυση-του-Οιδιπόδειου-Συμπλέγματος, Μπορεί να Οδηγήσει έναν Άνθρωπο σε:
1.             Nεύρωση,
2.             Παιδοφιλία
3.             Ομοφυλοφιλία.
*** Δείτε το :  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΟΟΟΣΟ ΑΡΓΑ (!)